Muziek geeft ritme aan je leven. Zeker in een stadsdeel als Amsterdam Zuidoost waar veel verschillende culturen samenkomen, vind je een grote variatie aan muziekstijlen. Denk aan  R & B, Hiphop, DanceHall, Dance en Latin. Ook de Surinaamse Kaskawi en West-Afrikaanse Azonto zijn heel populair. Twee radiostations in Amsterdam Zuidoost die een variatie van deze muziek laten horen, zijn Hotwenty Radio en Getmixed Radio. Mart Radio biedt muziek voor een divers publiek. Als je zelf muziek wilt maken, kan je terecht bij Muziekcentrum Zuidoost, NoLIMIT of Buurthuizen Zuidoost. In Heesterveld Creative Community zijn verschillende producers actief.

Meer weten over muziek in Amsterdam Zuidoost? Lees dan verder in deze rubriek.

 

Viben met Amartey

Afgelopen vrijdagavond stond Amartey voor zijn concert in de Melkweg, Amsterdam. Het was een sensatie van kleuren, geuren en belangrijker nog: cultuur. Er waren bijvoorbeeld… Lees meer »

 

Otoolege – Mariseya

Mariseya (22) won vele talentshows in Den Haag, o.a. The Hague African Talent. In samenwerking met Dimitri Pröbsting van Bijlmerenzo dropte ze deze videoclip, klaar… Lees meer »

 

Cursus Tambú

Leer meer over de Antilliaanse cultuur met de cursus Tambú in BuurtHuis Gein!Docenten zijn Rincho van Kalentura en Vernon Chatlein…. Lees meer »