UNTOLD bij Julidans

Datum: do 12 jul 20:00 - 22:00
Waar:Bijlmer Parktheater
Website:https://www.bijlmerparktheater.nl/nl/julidans-extended-qui-le-tour-konfo

Vorig jaar tijdens Julidans deelde het Amsterdamse theatergezelschap UNTOLD het podium met Germaine Acogny, de oprichtster van de bekende Senegalese dansschool L’Ecole des Sables. Dit jaar geeft Alesandra Seutin, afgestudeerd aan L’Ecole des Sables, een tweedaagse masterclass dans aan UNTOLD. Op donderdag 12 juli zijn de resultaten van deze bijzondere uitwisseling te zien, met als titel ‘Formidabele’. Verder presenteert Agathe Djokam Tamo, een jonge danseres van L’Ecole des Sables, haar solo ‘Á qui le tour?’ en UNTOLD staat op het podium met de vernieuwde dansvoorstelling ‘Konfo’.

Alesandra Seutin
Alesandra Seutin werd geboren in Zimbabwe, groeide op in Brussel en studeerde dans in Londen, Amerika en Senegal. Ze maakte succesvolle voorstellingen die op belangrijke podia in Europa en Afrika te zien waren en richtte in 2007 haar eigen gezelschap Vocab Dance Company op. “De koninklijke Alesandra is een formidabele aanwezigheid”, schreef The Independent. Seutin is zelf niet alleen een indrukwekkende performer, ze heeft ook iets te zeggen over de wereld om haar heen. Dat doet ze met een unieke vorm van Euro-Afrikaans danstheater, waarin ze hedendaagse dans, traditionele Afrikaanse dans en hiphop combineert.

Agathe Djokam Tamo
Agathe Djokam is een jonge danseres uit Kameroen. Ze is gediplomeerd in zowel traditionele als moderne Afrikaanse dans aan l’Ecole Des Sables in Senegal. Met haar dans laat ze kleuren en waarden zien en motiveert ze jongeren om actief deel te nemen aan de culturele ontwikkeling van Afrika.

UNTOLD 
Het werk en de visie van Alesandra Seutin passen niet alleen bij Julidans, maar ook bij UNTOLD. UNTOLD gebruikt dans, muziek en theater om Afro-Nederlandse jongeren actief bezig te laten zijn met het waarderen van hun identiteit en cultuur. Dit jaar laat Untold tijdens Julidans de danstheatervoorstelling Konfozien. De voorstelling Konfo gaat over het presenteren van spirituele kracht in de verschillende fases van geestelijke ontwikkeling, gebaseerd op Afrikaanse en Caraïbische culturen. UNTOLD staat met tien dansers en vijf muzikanten op de dansvloer.

Foto: Ptahankhrephotography