The Skin Deep #11 right to vote

Datum: di 23 apr 20:00 - 23:00
Waar:De Rode Hoed Keizersgracht 102
Website:https://rodehoed.nl/programma/skin-deep-special-1-opkomst-en-representatie/

Kleur in de kamer

Diversiteit in de politieke partijen is ver te zoeken. In de gehele Tweede Kamer zitten precies 0 zwarte politici. Het aantal Afro-Nederlandse stemgerechtigden wordt dus nauwelijks gerepresenteerd in de politieke arena. Hoe pijnlijk is dat?

Heeft dit misschien iets te maken met het feit dat er van het aantal Afro-Nederlandse stemgerechtigden, maar weinig ook daadwerkelijk stemmen? Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het percentage Surinaamse en Antilliaanse Amsterdammers dat komt stemmen bij elke verkiezing ligt rond de 25%.

Hoe komt het dat die opkomst zo laag is? Is er een gebrek aan vertrouwen in het systeem? Kan men zich wel identificeren met de besproken pijlers? Waarom kunnen politieke partijen jongeren zo moeilijk bereiken? En wat vinden wij millennials hier van?

Op 23 mei zullen vragen zoals deze volop besproken worden in een gloednieuwe specialeditie van The Skin Deep in podium de Rode Hoed. Bekende sprekers zoals activist Dario Quinsy en Tanja Jadnanansing, stadsdeelvoorzitter van Zuidoost, gaan dan met het publiek het gesprek aan over kleur, gelijkwaardigheid en ongemak.

Hoe denk jij hierover?

Laat je stem horen!