Snorren met helm op binnen de ring A10

Snorfietsers Zuidoost let op! Binnen de ring A10 helm op! Vanaf 8 april 2019 rijden snorfietsers in Amsterdam niet meer op het fietspad maar op de rijbaan mét een helm.

Het is druk op de weg dus, vanaf 8 april 2019 rijden snorfietsers in Amsterdam binnen de ring A10 niet meer op het fietspad. Snorfietsers moeten dan de rijbaan op en een helm dragen. Het gaat hier om snorvoertuigen met een blauw kenteken die maximaal 25 km per uur rijden.

Helm met keurmerk
Dat is even wennen, voor iedereen. Er staan borden en aanwijzingen wat u als snorfietser moet doen. Uw helm moet goedgekeurd zijn. Deze heeft een ECE-keurmerk. Een fietshelm is niet voldoende. Een scooterdealer kan u hierover meer vertellen.

Helm mee
Reist u van Zuidoost naar het centrum. Neem dan uw helm mee. Voor meer informatie over boetes en wijzigen kijk op: www.amsterdam.nl/snorfiets.