Viben met Amartey

Afgelopen vrijdagavond stond Amartey voor zijn concert in de Melkweg, Amsterdam. Het was een sensatie van kleuren, geuren en belangrijker nog: cultuur. Er waren bijvoorbeeld verschillende headwraps en kledingstijlen te zien. De klok tikte vervolgens 21.00u, waarna de band, Recrafts, opkwam. De eerste klanken galmden door de zaal, waardoor het hele publiek opgewekt raakte. De onderlinge gesprekken stierven langzaam af. The party had started!


De band speelde en Amartey kwam on stage. Er klonk een daverend applaus. Het publiek danste. Links, rechts, achter, voor. Niemand stond stil. Er heerste een positieve, liefdevolle en ‘carefree’sfeer. Iedereen kwam ten slotte om te genieten. Met intervallen bracht Amartey andere performers op het podium. Denk aan Sarah-Jane en Berano. De show kreeg hierdoor ook een eigen karakter. Naast zingen danste Amartey ook nog eens volop met het publiek mee.

Hij trad op met zijn grote nummers: A Time To Remember, Nobody Like You, The Baddest en (persoonlijk mijn all time favorite) Champion Lover. Daarnaast teasde hij muziek van zijn nieuwe EP, More Energy. Een EP, waarvoor hij naar eigen zeggen, buiten zijn comfortzone moest en buiten zijn bekende landsgrenzen. Yes, the boy went overseas.

Amartey sure did take the public back to the Motherland. En ik vond het geweldig. Hij stond er met veel kracht en passie. Nothing but love on this side.

Shanelle – BIJLMERenZO