Eerste Amsterdamse sport talentendag in Zuidoost

De eerste Amsterdamse talentendag voor de sport wordt gehouden in Zuidoost. Op donderdag 27 september tonen ruim honderd – door hun gymnastiekdocenten – voorgeselecteerde scholieren van het Bindelmeercollege, het Ir. Lely Lyceum, de Dreef en OSB hun talenten aan scouts van zeven sportbonden.

Het Bijlmer Sportcentrum vormt het decor. Daar gaan de talenten van 09.55 tot 17.30 uur aan de slag op de onderdelen ‘snel en explosief’, ‘uithoudingsvermogen’ en ‘lang en snel’. Sportbonden op het terrein van atletiek, volleybal,  rugby, zwemmen, roeien, basketbal en wielrennen scouten.

Tijdens de lunch, tussen 12.00-13.00 uur, vertelt topatlete – én Zuidooster – Madiea Ghafoor over haar weg van talent naar topper. Een rolmodel voor vele jongeren. Jakob Wedemeijer: ‘Zij heeft een aansprekend verhaal. Daar kunnen talenten wat mee. Zuidoost staat bekend om het vele talent. Laat het dan op donderdag tijdens de talentendag maar zien!’