Vacature: Stedelijk Museum

Weet jij alles over kunst of juist helemaal niets, maar zou je dat wel willen? Ben jij tussen de 15 en 19 jaar oud, woon je in Amsterdam én ben je op zoek naar goedbetaalde bijbaan? Meld je aan als blikopener 2018-2019 bij het Stedelijk Museum in Amsterdam

 • WAT DOE JE ALS BLIKOPENER?

  • Jij leert het museum kennen, je krijgt trainingen over moderne kunst en in het geven van interactieve rondleidingen.
  • Je organiseert events, kunstworkshops en bedenkt een Blikopeneronderdeel voor Museumnacht.
  • Je adviseert het museum, bedenkt nieuwe ideeën samen met museummedewerkers & geeft feedback n.a.v. tentoonstellingen / evenementen.
  • Jij signaleert trends online, in de stad of op school en adviseert het museum: wat zijn onderwerpen, artiesten of kunstenaars waar het museum mee kan werken?
  • Je bedenkt en maakt de inhoud van de Blikopenerswebsite & sociale media.
  • Jij werkt tijdens openingen, evenementen en workshops in het weekend. Gemiddeld werk je zo’n vijf uur per week: elke donderdagmiddag gezamenlijk van 16.00 tot 19.00 & één keer in de  maand op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur
  • De kennis die jij opdoet, deel jij weer met andere jongeren. Dat kan zijn doordat je bijvoorbeeld een rondleiding geeft voor een middelbare school of in de stad een event promoot dat jij voor het Stedelijk organiseert.
  • Het Stedelijk Museum Amsterdam is het grootste museum voor moderne kunst en vormgeving in Nederland. Het verzamelt en toont foto’s, schilderijen, beelden, design, tekeningen, bijzondere websites & artistieke video’s. Blikopeners zijn jongeren uit Amsterdam die het museum adviseren, rondleidingen geven en zelf evenementen en workshops organiseren.

  Dus: heb jij lef, een kritische blik en een open mind? Ben je geïnteresseerd in het organiseren van evenementen en het geven van rondleidingen? Solliciteer voor 20 augustus 2018 als Blikopener. Bekijk hier de vacature, de filmpjes en het salaris: www.stedelijk.nl