Internationale carrière voor creatieven

Unieke kans: 15 gratis tickets voor creatieven in Zuidoost! Ben of ken jij een designer, kunstenaar, researcher of performer die zijn/haar werk naar een hoger niveau wil brengen en/of in contact wil komen met een netwerk van designers, kunstenaars, researchers en organisaties wereldwijd? Open Set is op zoek naar creatieven wonend of werkend in Zuidoost. Stadsdeel Zuidoost sponsort maar liefst 15 plekken t.w.v. €1.800 per spot, waardoor jij de mogelijkheid hebt om gratis deel te nemen! Mis deze kans niet en meld je aan voor 1 augustus 2018 via http://openset.nl/apply.php#stipendiums

Open Set 
Open Set is een internationaal platform voor talentontwikkeling van de nieuwe generatie artistieke makers en denkers. Open Set beschikt over een internationaal netwerk van 300 designers, researchers en organisaties wereldwijd. Vanaf augustus 2018 t/m februari 2019 zijn er diverse activiteiten waar je aan kan deelnemen voor de verdere ontwikkeling van jouw project(en) en (internationale) carrière. Je neemt deel binnen in een internationale groep van mensen uit Zuidoost en creatieven uit het buitenland, waaronder Engeland, Zuid-Korea, Rusland, Spanje, Amerika, Peru en Brazilië.
Dit jaar is het thema de werking van ‘Stadsritmes’. “The rhythms of transport, urban spaces, sounds and movements, nature, the rhythms of different traditions and cultures, and even the rhythms of small bacteria’s living inside or outside us –  all of these elements create your city!” Ontdek hoe al deze (soms onzichtbare) ritmes jouw stad vormgeven en hoe je deze binnen je creatieve praktijk kan toepassen!
Het programma
Het programma bestaat uit 3 onderdelen, het gehele programma is in het engels en goed te combineren met je fulltime baan of studie. Samen vormen ze 1 geheel, maar je kan ook kiezen deel te nemen aan bepaalde onderdelen:
1. Summerschool, 14-25 augustus 2018. Het traject begint met de summerschool, deze is heel intensief en geeft je een ongelofelijke dosis inspiratie, kennis en inzicht, rondom het thema ‘de werking van Stadsritmes’. Diverse experts, onderwerpen, interventies en workshops komen aan bod binnen deze 10 dagen, elke expert zet het thema in een andere invalshoek en brengt kennis en inzicht over vanuit zijn/haar specialistische achtergrond en ervaring. Je gaat naast heel veel zien en horen, ook zeer veel doen!
2. LAB, okt. 2018 – feb. 2019. Opgevolgd door het ‘LAB’, een periode van 5 maanden waar je de tijd hebt om jouw eigen project binnen het thema ‘Fluid Rhythms’ te ontwikkelen. In deze periode ga je om de 2 weken op vrijdag en zaterdag aan je aan de slag met workshops, dan wel professionele reflectie over jou als maker, besprekingen, lezingen, screenings en training in presenteren in het internationale veld. Dit onder begeleiding van internationale experts / tutors en lokale ‘specialisten’. Het doel van het LAB is om je inhoudelijk te kunnen verdiepen in wie jij bent en wat je doet als maker, hybride manieren van werken te ervaren, jouw werk naar een internationaal niveau te trekken en een eigen project te kunnen ontwikkelen en uit te voeren (in de vorm die jij wil en te combineren met je normale werkweek of studie) onder begeleiding van een team van de meest toonaangevende tutors wereldwijd.
3. Seminars, aug. 2018 – feb. 2019. De Seminars bieden je om de zoveel weken een dag vol ‘food for thought’, bestaande uit lezingen, discussies en screenings over en rondom het thema in de periode van augustus 2018 t/m februari 2019.
Aanmelden
Meld je aan voor 1 augustus, het volgende wil Open Set graag van je weten: vertel wie je bent en waarom je geïnteresseerd bent in een korte tekst of filmpje. Voeg daarbij je cv en evt. beeldmateriaal van je werk toe. Aanmelden kan via de websites: http://openset.nl/apply.php#stipendiums
Je studie achtergrond, leeftijd e.d. zijn niet belangrijk, jouw ambitie en reden om mee te doen is het belangrijkste criterium!
Mocht je vragen hebben, mail gerust dan neemt Open Set z.s.m. contact met je op.