OurDomain wooncomplex voor jongeren en starters

Op de voormalige kantorenlocatie Holendrecht Centre in Amsterdam-Zuidoost verrijst een omvangrijk en duurzaam wooncomplex voor studenten, young professionals, expats en starters. In totaal betreft het drie gebouwen met in totaal 1.600 appartementen en vele voorzieningen voor zowel bewoners als bezoekers van het gebied. De eerste paal van het nieuwe project OurDomain Amsterdam South East is donderdag 31 mei geslagen. De start van een groots project.

Unieke uitstraling

OurDomain Amsterdam South East wordt een complex met een unieke uitstraling. De appartementen zijn verdeeld over drie gebouwen met elk een andere architectuur en eigen karakter. Naast appartementen komen er in het complex ook lobby’s die dienen als ontmoetingsruimte, lounge- en studieruimten, een restaurant, een coffeebar, een supermarkt en een fitnessruimte. De voorzieningen zijn voor bewoners, maar ook voor bezoekers van het gebied. Tussen de gebouwen komt een openbaar groen binnengebied. Dit wordt niet alleen een fijne plek voor ontspanning en ontmoeting, maar dient ook als een openbare, prettige en natuurlijke route van en naar Station Holendrecht. Dit dankzij een netwerk van voet- en fietspaden en bruggen.

Parkeergarage en fietsenstalling

Het complex krijgt ook een centrale ondergrondse parkeergarage waar voor de bewoners op pay-per-use basis elektrische auto’s beschikbaar zijn. Ook is er een grote fietsenstalling aanwezig. Op dagelijkse basis zal het complex worden beheerd door een on-site team die naast het beheer van de gebouwen en de openbare ruimte aan de bewoner net even die service bieden die gewoon handig is als je een druk en soms onregelmatig leven hebt.

Mijlpaal

De eerste paal die geslagen is betekent niet alleen de start van het complex OurDomain, maar betekent ook de start van de transitie van bedrijvenpark Amstel III. Met deze grote gebiedsontwikkeling krijgt de transitie van Amstel III een flinke impuls. Er staat de komende jaren namelijk veel te gebeuren in dit gebied. Amstel III transformeert van een gebied waar alleen wordt gewerkt in een levendige stadswijk waarin zowel gewoond, gewerkt als gerecreëerd wordt.