Opening Bijlmer Barz calisthenics park 1102

Op zondag 24 juni 2018 wordt er een sportief buurtfeest georganiseerd voor en door Venserpolder en omgeving. Om 12.00 uur is er een officieel openingsmoment met het stadsdeel Amsterdam Zuidoost en Zuidoost Beweegt. Daarna volgt een demonstratie van lokale topatleten, waaronder Nederlands Kampioen Shai en Calisthenics City Battle winnaar Sharwan van team Saiyan Athletes.

De middag is gevuld met een Bijlmer BarzJAM waarbij iedereen zijn of haar streetworkout tricks laat zien en van elkaar kan leren. Laura Monathen, bewoner van Venserpolder en initiatiefnemer van het Calisthenics park, is blij dat het urban sportpark is gerealiseerd! Er wordt al veel gebruik gemaakt van de sporttoestellen.

De sociale ontmoetingsplek in de wijk verbindt mensen met verschillende achtergronden. Bijlmer Barz is 24 uur per dag gratis toegankelijk. Laura nodigt jong en oud, man en vrouw uit om in de openbare ruimte te bewegen. Calisthenics is sporten met het eigen lichaamsgewicht. De training maakt je sterker en gezonder. Met behulp van diverse oefeningen train je kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie.

Elke dinsdagavond is er om 19.00 uur een community workout ter kennismaking met de sport en om jezelf fitter te maken. Later dit najaar wordt er ook een Bijlmer Barz Battle georganiseerd. Meer informatie: volg Bijlmer Barz op facebook en Instagram.