KbuurtNextLevel

1104 Rocks! Bewoners streven dat de K-buurt de beste wijk van Nederland wordt. De voorkant van Buurthuis Bontekraai is voor de komende maanden omgetoverd tot een K-buurt verbeter-epicentrum van bewoners zelf. Vrijdag werd deze voormalige etalage geopend met onder andere een traditionele inwijding door de bekendste Winti priesteres van Nederland, Marian Markelo. Ook spraken vele buurtbewoners over hun verbeter-de-buurt ideeën. Masterstudenten van de Universiteit Wageningen hielpen de bewoners hun verbeter ideeën naar een next level te brengen. Jong en oud was aanwezig. Er waren skate-demo’s en de muziek van Hi-Radio zorgde dat het een echt verbeter-de-buurt-feestje werd.

Via wat een soort pop-up store concept is, kunnen buurtbewoners de activiteiten van KbuurtNextLevel transparant volgen en aan deelnemen. De ramen worden gebruikt om per week aan te geven welke activiteiten plaatsvinden. Een grote rode pijl geeft aan welke activiteiten die week plaatsvinden.

Zo zal het verbeter-de-buurt centrum de komende woensdagen 13 en 20 juni overdag open zijn van 11.00- 17.00 voor inloop van bewoners en ondernemers om de Masterstudenten van Universiteit Wageningen aan het werk te zien en van input te voorzien.

Op www.1104enzo.nl zijn meer tijden en informatie te vinden. Alles is ook te volgen via www.facebook.com/HartVoorDeKbuurt en instagram hartvoordekbuurt.

Binnen hangen kaarten van de buurt om ideeën op te prikken, wordt het ontwikkelproces transparant gedeeld en zijn objecten ten toon gesteld die bewoners en ondernemers hebben aangedragen als voorbeeld voor wat belangrijk is voor de Kbuurt van de toekomst.

Marian Markelo sprak onder andere dat de Kbuurt te lang een ondergeschoven kind geweest en over het belang dat de mensen die er wonen samen de krachten bundelen om een wijk leefbaar te maken en daarmee in ontwikkeling te brengen. Buurtplatform Hart voor de Kbuurt startte daarvoor traject ”KbuurtNextLevel”. In de K- buurt zijn bewoners druk bezig met nieuwe vormen van participatie en activatie van onderop. Dit verbeter-de-buurt centrum is een van de onderdelen van dat traject.