Een dosis nieuwe kennis en hoop

Door Deborah Cameron werd ik uitgenodigd om deel te nemen aan de masterclass Moving Forward georganiseerd door Stichting Students Moving Forward. De stichting zet zich in voor jongeren tussen de 15 en 24 jaar woonachtig in Amsterdam. Door middel van een uitgebreid programma van een aantal weken worden de jongeren aangemoedigd inzicht te krijgen in zichzelf en hun talenten. Iets wat in deze maatschappij vaak moeilijker blijkt te zijn.Tijdens de masterclass, gegeven door gastspreker Anatol Kuschpeta, werd nogmaals duidelijk hoe zwaar het kan zijn om daadwerkelijk je dromen achterna te jagen. Zelfs als dat betekent dat je moet afdwalen van de norm om een zo hoog mogelijke studie te volgen en een diploma te halen. De nadruk van de masterclass lag op het onderwerp ‘communicatie skills’. Door middel van serieus afwisselend met humoristische praktijkvoorbeelden en opdrachten wist Anatol Kuschpeta duidelijk over te brengen hoe communicatie gebruikt kan worden om je doelen te bereiken.

Bekijk hier alle foto’s van de masterclass. En meld je via de website van Stichting Students Moving Forward aan voor het nieuwe ontwikkelingsprogramma Act of Change. Vanaf april 2018 tot en met februari 2019 ga je met een groep van ongeveer 20 leeftijdsgenoten aan de slag. Je ontdekt meer over jezelf, leert nieuwe technieken, leert presenteren/storytelling en je versterkt je organisatie skills.

 

Rugiliëne Meijer
Deelnemer Masterclass Moving Forward 2018