Cadeautje voor mantelzorgers

Zorg jij voor je zieke vader of voor je gehandicapte zusje? Dan ben je een mantelzorger en krijg je een cadeaubon van 20 euro! Je mag je VVV-bon aanvragen van 10 november tot en met 31 december.

Op 10 november is weer de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Op de Dag van de Mantelzorg zijn er allerlei activiteiten in de stad. Zo is er in Centrum een feestelijke middag in Grand Hotel Amrath, in West live muziek in de Westergasfabriek, en in Noord kun je salsadansen. Kijk voor alle activiteiten op amsterdam.nl.

De bon aanvragen doe je online via amsterdam.nl/mantelzorg. Hiervoor heb je je DigiD nodig. Of je gaat langs bij een Stadsloket naar keuze. De Stadsloketten zijn open van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur. Voor de aanvraag moet je een identiteitskaart of paspoort meenemen. Het cadeau is voor Amsterdammers die mantelzorg verlenen aan iemand in of buiten Amsterdam en voor mensen die mantelzorg verlenen aan iemand in Amsterdam, maar zelf niet in Amsterdam wonen. Maximaal 1 bon per mantelzorger.

Onder de 18 jaar oud? Minderjarige mantelzorgers kunnen de VVV-bon alleen bij een Stadsloket aanvragen samen met de ouder/voogd of de meerderjarige waar de jonge mantelzorger voor zorgt.

In alle gevallen ontvang je de VVV-bon thuis per post.

Amsterdam telt zo’n 55.000 mantelzorgers. Ben je mantelzorger en zoek je hulp bij je zorgtaken? Er zijn voorzieningen om de mantelzorg te verlichten of om deze af en toe over te dragen.