Kan een Surinamer met een Hollander ?

6 feb 2017 was er een film en discussie over interculturele relaties bij NoLimit. Na de film volgde een discussie. Er lieten veel verschillende mensen hun meningen horen. Want kan een Surinamer daadwerkelijk met een Hollander gaan? En is de familie er blij mee? Er waren mensen in de zaal die er ook zelf mee te maken hebben of hebben gehad. Er was bijvoorbeeld een persoon die zei, dat als je zelf Moslim bent en een relatie hebt met een Christen, dat je meningen over normen en waarden en over het geloof te veel verschillen. Iemand anders vond, dat je net zo goed kunt botsen als je een relatie hebt met iemand van je eigen etniciteit.

Tijdens de film en de discussie kreeg iedereen popcorn en drinken aangeboden. Er hing een leuke sfeer en mensen hadden er veel zin. Als cameraman maakte ik veel foto’s, maar ik luisterde tegelijkertijd ook naar de goeie argumenten van mensen. Zo zie je dat je van iedereen wat kan leren als je met elkaar in gesprek gaat en luistert naar elkaars mening. Het was een geslaagde dag, goeie argumenten, leuke sfeer, leuke mensen. Ik raad jullie aan om volgende maand ook naar Wijzer Kijken toe te gaan.

Colin Simson – BIJLMERenZO