Vliegtuig met Braziliaans voetbalelftal crasht

Een vliegtuig met 81 inzittenden aan boord is neergestort in Colombia. Onder de passagiers zijn leden van het Braziliaans voetbalteam Chapecoense. Tientallen reddingswerkers zijn inmiddels ter plekke om overlevenden te hulp te schieten. Tot nu toe is bekend dat 6 personen de crash hebben overleefd.

Mogelijk is het vliegtuig neergestort vanwege een tekort aan brandstof. Volgens persbureau AP had Colombia de laatste uren ook te maken met zware regenval en onweer. Hierdoor kunnen hulptroepen ook alleen over land de plek van de crash bekijken.

 

brazil-football

 


Braziliaanse voetbalspelers die zaten in het vliegtuig dat maandag neerstortte, hebben tijdens hun vlucht Instagramvideo’s gedeeld. Alan Ruschel was één van die spelers en één van de zes overlevenden. In zijn video is te zien dat naast hem medespeler Danilo Padilha zat die de crash niet overleefde.

Ondanks het tragisch ongeluk, moet de voetbalwereld denken aan oplossingen voor de zwaar getroffen voetbalploeg Chapecoense. Andere Braziliaanse clubs willen komend seizoen spelers uitlenen aan het team. Daarnaast willen ze ook dat club de komende drie jaar niet kan degraderen.