De “muur” van Donald Trump

Donald Trump heeft stemmende Amerikanen lekker gemaakt met misschien wel de domste belofte ooit. Een 3.200 kilometer lange muur langs de grens met Mexico, die bovendien ook nog eens betaald zou worden door Mexico.

“I will build a great, great wall on our southern border, and I will make Mexico pay for that wall. Mark my words,” klonken de woorden van Donald Trump. Om je enig idee te geven hoe insane Trump’s idee van een muur op de grens wel niet is hebben we wat feitjes voor je op een rijtje gezet en heeft ‘Digg’ een filmpje gemaakt genaamd “Best of Luck With The Wall” waarin 200.000 afbeeldingen van Google Maps zijn gebruikt om de immense grootte van de muur te weergeven.

 

De feiten op een rijtje:

Voor de muur is zo’n 11 miljoen kubieke meter aan beton nodig. Dat is drie keer zoveel als de Hoover Dam.
De muur zou in volume groter zijn dan de zes Pyramides van Gizeh bij elkaar.
De kosten: 25 miljard dollar.
1.500 km van de muur zou door privé landgoed moeten gaan. Wat weer extra kosten oplevert door omdat die grond opgekocht moet worden.
Het is onmogelijk.

(Bron – http://ballinnn.com/deze-video-laat-zien-hoe-onhaalbaar-de-muur-van-trump-is/)