Expo Rhythm & Roots stopt bijna!

Feel the rhythm and discover the roots! Vrijdag 7 oktober bezocht BIJLMERenZO de tentoonstelling Rhythm & Roots in het Tropenmuseum. Door deze tentoonstelling ga je nog meer van muziek houden! Je komt alles te weten over  muziekstijlen. Van de Rap, R&B, Blues, Jazz en Soul zoals we die nu kennen liggen de roots bijvoorbeeld in Afrika.

img_2637

 

Tijdens de tentoonstelling kun je naar verschillende genres luisteren. Zoals de swingende samba van Sergio Mendes of de poetische teksten van Kendrick Lamar. Wat zo fascinerend is aan muziek, is dat het constant in beweging is. Oude muziek zet zich steeds voort in andere muziekstijlen. Er ontstaan steeds nieuwe muziekstijlen.

Als je van muziek houdt, dan is deze tentoonstelling zeker de moeite waard. Het is heel interessant en je leert er veel over de geschiedenis van &#822black music”. De tentoonstelling is nog te zien tot en met 30 oktober 2016 in het Tropenmuseum.

Check voor meer info op: https://tropenmuseum.nl/nl/voortgezet-onderwijs/rhythm-roots