DiverCity op Metro Movies 2016

Op vrijdag 9 september werd het jaarlijkse Metro Movies Film Festival weer gehouden onder metrostation Bullewijk. Het was een gratis openlucht bioscoop waar korte filmpjes te zien waren. Ook kon er lekker gegeten en gedronken worden. Het thema van dit jaar was #thisisdivercity oftewel ‘’diversiteit’’. Elk filmpje was weer anders op z’n eigen manier en dat maakte het ook bijzonder.

Wij van BIJLMERenZO hadden ook 16 korte filmpjes gemaakt voor Metro Movies. Van thrillers tot kunst en streetreports: al onze filmpjes hadden een relatie met de Bijlmer. Zuidoost zoals je Zuidoost nog nooit gezien hebt!

Dit jaar was het filmfestival zelfs twee dagen. Op zaterdag 10 september werd de lange film Dear White People vertoond, voorafgaand door twee korte films. Dear White People is een Amerikaanse satire over racisme en white privilige in het huidige Obama tijdperk. Op een fijngevoelige wijze en met humor werd getoond hoe de hedendaagse Amerikaanse samenleving in elkaar steekt.

Het was leuk en gezellig. De bezoekers stonden open voor een praatje met elkaar over alle bijzondere films. We hebben de mensen ook vragen gesteld over diversiteit. Die reportage komt binnenkort online.

De komende weken worden ook de korte filmpjes die BIJLMERenZO heeft gemaakt voor Metro Movies gepubliceerd op deze website en Youtube en Facebook. Dus hou BIJLMERenZO in de gaten!

BIJLMERenZO – Rayvano