BankjesHosts gezocht

Kan jouw straat wel wat gezelligheid gebruiken? Verzin dan wat leuks en meld je aan als BankjesHost! Want op 4 september is het BankjesDag in Amsterdam Zuidoost. BankjesCollectief motiveert bewoners om de stoep om te toveren tot een gedeelde huiskamer. Het concept is simpel:
-Bedenkt wat je serveert en organiseert voor je buren. 
-Kies een plek voor de deur, zoals een stoep met wat stoelen of een grasveld met een bankje. Je krijgt trouwens sowieso een buitenkleed cadeau en er zijn zelfs bankjes te winnen via BankjesCollectief!
-Meldt je bankje aan via www.bankjescollectief.nl.
-Nodig je buren uit.
Bankje in Zuidoost_Foto Eliane Kemble

Niet alleen in Amsterdam Zuidoost, maar in heel Nederland en zelfs in het buitenland openden meer dan 750 mensen een bankje voor hun deur. Deelnemers voelden zich veiliger en meer thuis in de buurt en bedachten met elkaar leuke nieuwe activiteiten voor in de straat. Bekijk de video en je bent meteen verkocht: https://vimeo.com/136520187.

e-flyer groot

Op 4 september komt Ali Soeperman langs alle bankjes in Zuidoost om soep en multiculturele verhalen te serveren. Er is ook nog een landelijke afsluiting op zondag 18 september. Iets voor jou en je buren? Meld je bankje dan aan via www.bankjescollectief.nl. Als je nog vragen hebt, neem dan contact op met Jeltje van Nuland: jeltje@bankjescollectief.nl.