Appelsap 2016

IMG_0614

APPELSAP!! Het meest juicy festival van Amsterdam vond op 13 augustus 2016 weer plaats in het Flevopark. Cameraman Chris en ik (Shaneequa) waren er als BIJLMERenZO bij!

We stappen het festivalterrein op en zien mooie mensen, horen heerlijke hiphop beats en worden naar binnen gelokt door de geuren van verse loempia en BBQ. Onze prioriteit is de mainstage, want Rotjoch en crew nemen op dat moment de stage over. Het is even zoeken welke artiest er optreedt, want het podium is overvol. Van artiesten tot cameramannen, tot onbekende waterpistool schietende personen #kleineergenis #denkaanmijnmakeup. Gelukkig maken de beats en het goede geluid al snel duidelijk wie er on stage staat. Een live performance van onder andere Poke, die ons uitlegde wie Rommel was en Broederliefde. Die je niet moet schreeuwen!

Drivah neemt hierna de stage over. Na zijn heerlijke mix gaan we op zoek naar eten. De geur van de loempia’s ruiken nog net zo lekker als bij binnenkomst, dus daar gaan we voor! Tijdens het eten valt het op dat er super veel kids aanwezig zijn! Van tweejarige die met mama en papa een festival bezoeken #hadikmaarzulketoffeouders tot kleine 14-jarige fashionboys (toch had het festival een 18+ feeling).

Als we terug zijn bij de mainstage besluit Jonna Fraser te stagediven met zijn 93 kilo #saywhat! De boodschap dat hij 93 kilo weegt is goed overgekomen, want zijn sterke mannelijke fans hebben hem stevig opgevangen. Hierna luidt Abstract met zijn oldschool deuntjes DE ARTIEST van het festival MISTER FAT JOE in!

Het publiek is helemaal warm, de korte dames hebben een goede spot gevonden en wachten op MR FAT JOE! Zodra Fat Joe on stage is verandert de hele vibe van het festival. Het lijkt even alsof we in een andere wereld zijn. Door de Amerikaanse vibe, het upgehypte publiek en de classic song ‘’Lean Back’’ voelen wij ons ‘’all the way up.’’ Zelfs de zachte regendruppels voelen we niet meer.

Het is inmiddels 22:30 uur en helaas neemt Fat Joe afscheid. Maar we zijn nog niet klaar want we gaan het laatste halfuur nog HELEMAAL los met FS GREEN. Appelsap je was geslaagd! Dit vonden niet alleen wij, maar het hele publiek met ons. Zelfs de organisator werd op handen gedragen uit dankbaarheid, tijdens zijn afsluitende stagedive. Volgend jaar weer.

BIJLMERenZO – Shaneequa en Kadija