Stem op jouw Encore Freshmen talent!

Amartey, Jowners, Jay-Way, Lil MG, Ismael & Thomson zijn de talenten van 2016.
De titel Encore Freshmen van 2016 is bedoeld voor talentvolle urban acts van eigen bodem, die daarmee onder andere kans maken op een optreden op Encore Festival.

encore
Encore biedt talent van eigen bodem graag een podium. De Freshmen zullen gedurende het jaar support krijgen van de organisatie van Encore en Encore Festival om zich verder als artiest te ontwikkelen.

Het openingsslot van het festival is dan ook gereserveerd voor aanstormend talent op het gebied van hiphop, R&B, soul, reggae of dancehall. Daarnaast krijgen de artiesten de kans aan muziek te werken in de professionele Red Bull Studios, verzorgt platenmaatschappij Bravoure Music een officiele release en mogen zij hun podiumkunsten presenteren in de Melkweg.

In voorgaande jaren behoorden artiesten als Josbros, Noah Jordan, Woodie Smalls en Yung Nnelg tot de selectie. De Encore Freshmen zijn dit jaar: Amartey, Jowners, Jay-Way, Lil MG en Ismael & Thomson.

Stemmen
Wie van deze vijf acts uiteindelijk de spotlights verdient als festivalopener, bepaalt het publiek door te stemmen. Tot 30 mei kan worden gestemd op encorefestival.nl.