Black Ice at NoLIMIT

Black Ice kwam naar NoLimit om een masterclass te geven in Spoken Word. Er waren jongeren aanwezig, die actief bezig zijn met spoken word of die erdoor geïnspireerd zijn. Nadat Black Ice ‘Imagine’ had voorgedragen, gingen de aanwezige artiesten uit Zuidoost een gedicht voordragen.

 

Black Ice beantwoordde ook vragen van het publiek en de host van de avond, genaamd Angelo Bromet. Black Ice z’n moeder heeft hem gemotiveerd en gepusht om wat te doen met zijn talent. Hij moest veel lezen en schrijven van zijn moeder. Zo verbeterde hij zichzelf en leerde hij nieuwe woorden om zijn gevoel beter te kunnen beschrijven. Zijn hoogtepunten waren het eerste optreden met zijn rapgroep. Toen ze een keer matching joggingpakken voor een optreden kregen, voelde dat voor Black Ice als de beste betaling die hij ooit had gekregen. In zijn jeugd was het een groot ding als je matching on stage ging. Als je namelijk gewoon zelf afsprak dat je allemaal een zwarte broek en een witte shirt aan deed, dan was er altijd wel iemand met een crème shirt of een minder zwarte broek.

Black Ice tekende vroeger het liefst. Daarna begon hij met schrijven en rappen. Hij heeft zelfs een eigen record uitgebracht toen hij 16 was. Zijn zoon zegt dan altijd: “Dat kan ik ook makkelijk zelf doen!” Maar vroeger was dat echt anders. Hij motiveert zijn eigen kinderen door hun te stimuleren om dingen af te maken waaraan ze begonnen zijn. En de beste tip: Lees heel veel!

BIJLMERenZO – Nesta