Aries Sporkslede – IkKomUitDeBims 2015

In een 8-delige webserie vertellen rolmodellen uit de Bims over het opgroeien in de Bims. Welke vooroordelen zijn er en welke zijn onjuist? Hoe heeft het opgroeien in de Bims een bijdrage geleverd aan hun succes? En welke specifieke dingen kenmerken voor hen de Bims.

Amsterdam Zuidoost oftewel de Bims (straattaal voor de Bijlmer) ondergaat de laatste 10 jaar een imago verandering. Men denkt langzamerhand niet alleen maar aan negativiteit als het over de Bims gaat. Nieuwe bedrijven, nieuwe bouwprojecten en diverse maatschappelijke projecten zorgen voor een imago-verbetering van het meest beruchte stadsdeel van Amsterdam.

Het platform staat o.l.v. Ryan van Heynegen, een culturele ondernemer die vooral de mooie en positieve dingen van de Bijlmer wil laten zien.Omringd door een groep jongeren en jong volwassen gaat hij gewapend met een camera en een cultuurbril op zoek naar positiviteit uit de Bims

IkKomUitDeBims 2015 webserie is mede mogelijk gemaakt door Visuals By Rio | NoLimit | Stadsdeel Amsterdam Zuidoost