Othello: het stuk over liefde, jaloezie en ambitie

Woensdag 7 oktober was de voorstelling Othello in het Bijlmer Parktheater, een muzikaal stuk over liefde, jaloezie, ambitie en wraak. Het door Shakespeare geschreven stuk is gepimpt met hier en daar wat moderne woorden en leuke muziekfragmenten van de 21e eeuw. Shakespeare anno 2015 dus.

Er werd gebruik gemaakt van een simpel en abstract décor, zoals ijzeren met plastic bekleedde kubussen. De hoofdpersonen van het theaterstuk zijn Othello (Afrikaanse prins), Desdemona (Othello’s vrouw), Lago (de achterbakse slechterik), Emilia (Lago’s vrouw), Cassio (Othello’s luitenant) en Roderigo (Desdemona’s geheime aanbidder). Het stuk speelt zich vooral af in Cyprus in het jaar 1570. Het was spannend, grappig en een beetje zielig met af en toe grimmige momenten. De uitvoering was heel geloofwaardig en meeslepend. Er was zelfs een moment dat er mensen uit het publiek werden gehaald om mee te dansen in een scene.IMG_8923

Nadat het stuk was geëindigd, heb ik nog een praatje gemaakt met de acteurs. Hele aardige mensen zijn het. Zelf vonden ze het erg goed gaan. Daar gaf ik ze ook groot gelijk in! Ik wist in het begin totaal niet wat ik moest verwachten en ik zag er zelfs tegen op. Maar tijdens de voorstelling veranderde dat en heb ik erg van het stuk kunnen genieten.

Allesya – BIJLMERenZO