Metro Movies onder metrostation Bullewijk

Vrijdag 11 september 2015 vond Metro Movies plaats onder metrostation Bullewijk. Dit jaar stond dit short movie festival in het teken van reizen, grenzen verleggen en ontmoeten. Films, muziek, poëzie, workshops, speeddaten en lekker eten en drinken, daar deden wij het voor.

Eind van de middag begon het festival met een lekkere opwarmer van de avond. DJ MIXED GRILL gevolgd door Poetry Circle Nowhere met de interactieve voorstelling van het kastje naar de muur en Howard Komproe met inspirerende woorden waarmee hij ons uitdaagde om uit je comfort zone te stappen. Het eten werd verzorgd door Broodje met, Spang yu bere en The Dusi anti crew.

IMG_4775

We begonnen de eerste shorts met Dezeen met This is how we move en Russel Houghten met urban isolation.

Om 8 uur kregen we een voorprimiere te zien van Jalan. Een film over het alledaagse vindingrijkheid, recycling en zelfredzaamheid in de straten van Jogjakarta, gepresenteerd door CBK Zuidoost en Metro Movies. Daarna weer drie shorts waaronder Il tour di davide van Nicole Sersale.

IMG_4827

Travel the city, Travel Southeast werd daarna vertoond. Een film opgebouwd uit korte, persoonlijke filmpjes, die het kloppende hart van Zuidoost laat zien. Vragen als ‘Wat betekenen ZO en ik voor elkaar?’ en ‘Wat moet er echt anders?’ en ‘Wat maakt ZO weer uniek?’ komen naar voren in de persoonlijke videos. Deze film is het eindresultaat van de 3 dagen durende workshop video van kunstenaar Su Tomeson. Er was ook nog een kort vraag en antwoord momentje met de makers.

Rond kwart over 10 begon Baraka meets Fra Fra Sound. Een bekroonde film van de makers Ron Fricke en Mark Magidson. Zij reisden op 6 continenten en 25 verschillende landen en legden adembenemende beelden vast op camera. De film werd live begeleid met de muziek van de Afro-Caribische band Fra Fra Sound.

Bekijk hier de foto’s van deze gezellige avond!

BIJLMERenZO – Elvis, Isaac, Chris en Allesya