Vrijheidsmaaltijd in Grubbehoeve

Op dinsdag 5 mei, Bevrijdingsdag, was BIJLMERenZO aanwezig bij de vrijheidsmaaltijd in buurtcentrum de Nachtegaal. Het diner werd geopend door een spreker die over de Tweede Wereldoorlog vertelde. Hij vertelde wat er precies 70 jaar geleden gebeurde, toen Amsterdam bevrijd werd. De Bijlmer bestond toen nog niet eens. Het gebied stond toen nog onder water!

Na de verhalen werd er gegeten. De maaltijd was door de vrijwilligers van De Nachtegaal bereid. Het voorgerecht was romige crème-pompoensoep, maar ik hou helaas niet echt van pompoen. Het hoofdgerecht was wel heerlijk: een oude Hollandse stoofpot met lekker mals rundvlees. De maaltijd werd afgesloten met lekkere Surinaamse eierkoek en funcake. Tijdens het eten werd er gezellig gesproken over de Tweede Wereldoorlog en wat er was gebeurd en wat de ouderen hadden meegemaakt.

Eindstand het was een gezellige avond!!!

BIJLMERenZO – Dimitri