Bier uit de Bijlmer

Brouwerij Kleiburg is een initiatief van het Kleiklooster, dat in september van dit jaar zijn deuren opent in de ‘Klusflat’ Kleiburg. Het Kleiklooster is een plek voor bezinning en gastvrijheid in de Bijlmer, geïnspireerd door oude kloostertradities.

Naast gastvrijheid en bezinning is ook bier brouwen een oude kloostertraditie. Het Kleiklooster wil deze traditie dan ook op een vernieuwende manier vormgeven door een eigen kloosterbrouwerij te starten naast het klooster. Op termijn moet het klooster deels onderhouden worden door de inkomsten uit de brouwerij.

Schermafbeelding 2015-05-16 om 11.24.34 AM

“Een eigen brouwerij verbindt het klooster op een heel bijzondere manier met de wijk, daar ben ik erg trots op”, aldus abt Johannes van den Akker.

foto Thomas - brouwen

 

 

 

 

 

Voordat de brouwerij er is, moet er nog wel wat water door de Gein en Gaasp. Thomas Hermsen wordt de brouwmeester. “Ik ben geboren in de Bijlmer en fan van abdijbieren. Met een kloosterbrouwerij in de Bijlmer gaat voor mij een droom in vervulling”, aldus Thomas. Hij brouwde samen met de kloosterlingen een mooie Dubbel Blond.

 

Schermafbeelding 2015-05-16 om 11.26.33 AM
Martijn Horsman is de verbinding tussen abt Johannes en brouwer Thomas. Hij zorgt ervoor dat zowel het Kleiklooster als het Kleiburgbier kwalitatief goed zijn en elkaar blijven versterken. “Beide kanten van dit verhaal moet deugen, en daar probeer ik over te waken.”

 

 

Bron: www.brouwerijkleiburg.nl
Foto’s: www.facebook.com/BrouwerijKleiburg