Poetry @ Cinnamon Wednesdays

In deze tijd van het jaar wordt er veel afgedicht. Geïnspireerd door al dat gerijm, besluit BIJLMERenZO woensdagavond een bezoekje te brengen aan het evenement Cinnamon Wednesdays in Club Bitterzoet. Onder het genot van een drankje genieten wij van de poëzie en spoken word. De liefde, het leven, religie, goede en slechte tijden. De thema’s lopen zeer uiteen en elk woord weet ons te boeien. Dat gevoelens op deze manier worden overgedragen had ik niet eerder ervaren. Anders dan bij liedjes wordt de tekst niet ondersteund door beats, maar toch word je als luisteraar meegevoerd door een verhaal met een pakkend ritme. Alle sprekers dragen hun dichtkunst voor met passie, maar Justin Samgar maakt toch het meeste indruk op mij.

Ook is er die avond een expositie van kunstenares Marijke Efua Everts en kan je tussen de gedichten door los gaan op de dance beats van de dj. Check de foto’s voor een sfeerimpressie:

Mens, kijk eens naar jezelf 
en bewonder hoe bijzonder je eigenlijk bent.
Met je drang, je plan
je tevreden, maar nooit lang, omdat het altijd beter kan.
Beter dan.

Mens, wat ben je mooi als je lacht. 
Om jezelf, om de ander
ongeacht, harder dan gedacht of soms gewoon stiekem
zacht.

Mens, wat ben je mooi als je doorgaat
tegen de tegenslag.
Jezelf verslaat en daar dan oprecht verstelt van staat.
Mens, wat ben je mooi als je de onmacht eventjes ontkracht

Dus kijk naar jezelf en besef
je bent als geen ander
uniek en toch net als iedereen 
een mens…

Mens, wat ben je mooi.

Nee, we willen geen reclame maken, maar dit is de stem en het gedicht van Poetry Pusher Justin Samgar uit Amsterdam Zuidoost…

 

BIJLMERenZO – Meredith