Gewiept & Gepost!

Zie jij op Facebook ook zoveel filmpjes voorbij komen waarop mensen worden gewiept? BIJLMERenZO is bij Gewiept & Gepost. Een bijeenkomst over de combinatie seksualiteit en social media.

Twee meiden leiden de bijeenkomst in NoLimit en aan de hand van een powerpoint brengen ze ons veel informatie bij. Zoals dat ouders met hun kinderen moeten praten over seksualiteit als ze daar naar vragen en dat begint al op jonge leeftijd. Er zijn veel verschillende mensen die wat vertellen. Angelo Bromet, de organisator, vertelt hoe hij erbij komt om over dit onderwerp een bijeenkomst te houden. Het kwam doordat een meisje in zijn handbal team gewiept & gepost was. Hij zag dat het meisje erg last had van de reacties in haar omgeving en dat het veel vaker voorkwam.

IMG_0412

Er is ook een heel moedig iemand aanwezig die haar verhaal durft te delen met het publiek. Ze vertelt dat ze door naaktfoto’s op internet te zetten veel aandacht kreeg van jongens. Dat ze gewiept en gepost is, heeft veel impact gehad op haar leven. Zo durfde ze een tijd niet meer naar school, omdat iedereen haar uitlachte.

Er worden tussendoor al vragen gesteld door de mensen uit het publiek, maar als we verschillende discussievragen gaan bespreken brandt het debat pas echt los.  &#822Hebben mannen en vrouwen dezelfde seksuele vrijheid?” Er zijn veel verschillende meningen over de stelling, maar de conclusie is dat mannen en vrouwen eigenlijk wel gelijke seksuele vrijheid horen te hebben, maar mannen hebben in de praktijk meer seksuele vrijheid. Uit de discussies komen weer nieuwe stellingen, die door de mensen zelf worden ingebracht, bijvoorbeeld &#822Is seks nog wel privé?”

Al met al is seksualiteit is een beladen onderwerp, waar de meningen heel erg over verschillen. We moeten er zeker informatie over blijven ontvangen en delen. Nu is seks en social media de trend. Ik ben benieuwd wat de volgende sekstrend wordt…

BIJLMERenZO – Samantha