Back To The Roots bij Afro Dance Battle

Op zaterdag 8 december ga ik weer op stap met mijn fotocamera. Dit keer is het een evenement in het Bijlmer Parktheater, genaamd ‘’Afro Dance Battle‘’.

Ik meld me bij de receptie voor mijn kaartje en wordt doorgestuurd naar de backstage, waar ik kennis maak met de organisator van het evenement. In de tussentijd maken de deelnemers zich warm op de dansvloer.

Alle 34 deelnemers krijgen een nummer en dan kan de show beginnen. De dansers krijgen allemaal een minuut de tijd om de jury te laten zien wat ze in huis hebben. Nadat alle dansers aan de beurt zijn geweest gaat de echte dans battle van start. Ik zie dansstijlen die ik nooit eerder heb gezien zoals Afroballet, Afrohouse en Afrojazz.

In de finale staat uiteindelijk Devante tegen Harold. Devante danst Afro Dance en Harold danst Afrikaans Ballet. Devante danst heel mooi, maar het Afrikaanse ballet van Harold was zo bijzonder, dat hij de Afro Dance battle wint!

Bekijk hier de foto’s:

BIJLMERenZO – Abigail