BIJLMERenZO @ Lasercity Amsterdam

De redactie van BIJLMERenZO ging lasergamen in een anti-kraakpand net buiten Amsterdam Zuidoost bij Lasercity Amsterdam! Zo konden we ons hoofd en lichaam even losmaken voordat we gingen brainstormen over restylen van de BIJLMERenZO filmpjes.

We verzamelden op ons kantoor in NoLIMIT en vertrokken vanuit hier naar Lasercity. Een leeg kantoorpand waar je op de vierde verdieping kan lasergamen in een grote ruimte waar je jezelf goed kan verstoppen voor je andere teamgenoten. Het gebouw was niet zo luxe, maar dat zorgde juist voor de perfecte underground sfeer.

Aangekomen bij Lasercity Amsterdam kregen we wat te drinken en konden we poolen of tafelvoetballen om alvast onze winnaarsmentaliteit naar boven te halen. Voordat het lasergamen echt begon keken we nog een filmpje waarin de instructies die we nodig hadden ons werden verteld. Iedereen kon niet meer wachten en we mochten eindelijk beginnen met lasergamen toen we de groep in een rood en blauw team hadden verdeeld.

Er waren in de ruimte ook ‘powerpods’ hier moest je op schieten en dan kreeg je superkrachten. Alleen bleek achteraf dat je heel lang op z’n ‘powerpod’ moest schieten totdat je de superkrachten ook echt kreeg. Dit was bij ons misgegaan dus wij hebben onze superkrachten helaas niet in het spel kunnen gebruiken. Maar met onze supermotivatie en gezellige sfeer hebben wij ons alsnog in het zweet weten te werken. We deden twee potjes, in het eerste potje won helaas team blauw doordat hun ‘underdog’, eindredacteur Jeltje, voor hun de punten had binnengehaald. In het tweede potje kwam team rood natuurlijk terug en versloeg team blauw.

Moe maar voldaan gingen we terug naar de bar waar we wat dronken en neerploften op de loungebanken om weer op adem te kunnen komen. Voordat we echt weggingen moesten we natuurlijk nog een leuke groepsfoto maken van het vermoeiende, fanatieke en gezellige uitje. Door al dat harde rennen hadden we best wel trek gekregen, dus gingen we terug naar kantoor waar we onder het genot van Surinaams eten nog tot laat in de avond gebrainstormd hebben over nieuwe BIJLMERenZO film-formats.

De redactie van BIJLMERenZO vond het een topavond en we zijn blij dat je nu in de buurt van Zuidoost zo leuk kunt lasergamen… Zeker voor herhaling vatbaar!

Prijsvraag  

Heb jij ook zin om te lasergamen? Mail ons dan een actueel onderwerp voor ons volgende filmpje. Het beste idee wint twee vrijkaartjes bij Lasercity Amsterdam. Mail je idee naar: redactie@bijlmerenzo.nl. 

 

BIJLMERenZO – Samantha