Aan niets overleden

“Wat als je Aids hebt en je moeder verschrikkelijk veel van je houdt? Wat als de schaamte voor jouw ziekte zo groot is dat ze je dood verklaart?” Daarover gaat de nieuwe theatervoorstelling van Raymi Sambo.

De voorstelling laat zien dat moeder Purperhart haar zoon Kevin dood heeft verklaard aan de buitenwereld, nadat hij besmet is geraakt met Aids. Haar geheim dreigt aan het licht te komen als de vroegere studievriend Julius van haar zoon Kevin hem komt opzoeken. De ene leugen na de andere wordt door zowel Julies als Moeder Purperhart en haar dochter verteld. Al gauw loopt alles uit de hand en komen moeder en dochter te weten dat Julies en Kevin een relatie met elkaar hadden. En Julies komt tot de ontdekking dat Kevin aan Aids overleden is.

De voorstelling had een open eind en iedereen kon zelf een beeld vormen van hoe het verder afloopt. Bepaalde fragmenten vielen pas op z’n plaats door achteraf met anderen erover te praten.

Het doel van de voorstelling is om taboe onderwerpen zoals Aids, seksuele geaardheid, schaamte en de angst voor het naar buiten komen van de vuile was, bespreekbaar te maken onder de zwarte gemeenschap.

BIJLMERenZO – Cher en ObaaYaa