Kieswijzer voor en door jongeren

Op 22 mei is het weer tijd voor de Europese verkiezingen en dus dé kans voor jongeren om hun stem te laten horen in Europa. Vandaag is www.jongerenkieswijzer.nl gelanceerd om jongeren te helpen bij hun keuze. Met name jongeren lieten het afweten tijdens eerdere Europese verkiezen, terwijl hun stem minstens net zo belangrijk is.

Tien landelijke jongerenorganisaties hebben de handen ineen geslagen om jongeren te beter inzicht te geven in hun stemvoorkeur met betrekking tot de Europese verkiezingen. De Jongerenkieswijzer bestaat uit twintig stellingen in begrijpelijke taal. De stellingen gaan onder andere over de kwaliteit van het onderwijs, jeugdwerkloosheid en diversiteit op de arbeidsmarkt. Onderwerpen waar jongeren dagelijks mee in aanraking komen. Zo ontdekken jongeren door het invullen van de Jongerenkieswijzer dat het in deze verkiezingen ook over hen gaat. Zij kunnen met hun stem een verschil maken.

stemmen

De Jongerenkieswijzer is een initiatief van IZI Solutions, NJR, LSVb, ISO, FNV Jong, CNV Jongeren, De Unie Jongeren, JOB, LAKS en New Urban Collective. Eerder hebben bij de landelijke verkiezingen meer dan 25.000 jongeren de Jongerenkieswijzer ingevuld. Net als bij de landelijke verkiezingen zijn de stellingen voorgelegd aan de politieke partijen die mee doen aan de Europese Verkiezingen en zijn ze bovendien doorgelicht door opiniepeiler TNS NIPO.

De Jongerenkieswijzer staat online tot en met de Europese Verkiezingen op 22 mei en is te vinden op www.jongerenkieswijzer.nl