OSB sportiefste school van Nederland!

21 mei had ik de eer om de wedstrijd van sportiefste school van Nederland bij te wonen. Voor de titel van sportiefste school van Nederland waren vier scholen genomineerd het Develstein College, Vellesan College, Christelijk Lyceum Veenendaal, Blaricum College en de Open Schoolgemeenschap Bijlmer. Een aantal leerlingen van deze scholen kregen een leuke sportdag op de Hogeschool van Amsterdam in West. De leerlingen konden onder andere kiezen voor boxen, breakdans, judo, golf en free running. Bij breakdans leerden de leerlingen de six-step. Dit is was bij sommige wel bekend maar bleek moeilijker dan gedacht.

De dag werd geopend met spetterende podium presentaties. OSB had een brassband, een wieler, basketbal acts en meerdere dans acts en dit allemaal tegelijk op een podium. Helaas heeft het OSB de prijs voor podium presentaties niet gewonnen.

Na een mooie toespraak van een minsiter over sport werd bekend gemaakt dat OSB de sportiefste school van Nederland is geworden! De leerlingen juichten en renden het poduim op. Meester Tom en de directrice gaven een overveldigende toespraak en de OSB groep is feestend in de bus weggereden met de hoofdprijs van €6000. Bij aankomst bij de OSB werden ze opgewacht door de pers.

Kort gezegd: het was een gezellige en sportieve dag met een mooi eind. Gefeliciteerd OSB! In 2006 was de OSB ook al verkozen tot de sportiefste school van Nederland, dus hou de naam in eer de komende jaren!

BIJLMERenZO – Dewie

BIJLMERenZO – Dewie