Kroeshaar mag weer

Je ziet steeds meer dames die hun natural black hair dragen. Deze trend begon een paar jaar geleden en door (social) media is het een echte movement geworden. Termen als ‘big chop’ (kortwieken en opnieuw beginnen) en ‘hair journey’ (dagboek over je haargroei) zijn bij velen bekend en vliegen het internet over.

solange

Celebs als Solange hebben deze trend ook opgepikt. Nog nooit waren er zo veel voorbeelden waar donkere vrouwen zich echt mee konden identificeren. Iedereen heeft zijn eigen reden om te gaan voor kroeshaar of juist niet.

rihanna

Naast het feit dat natuurlijk haar een trend is, zien veel dames het ook als een statement. Ze willen laten zien dat ze trots zijn op wie ze zijn en daarnaast het Westerse schoonheidsideaal doorbreken.

Dat het schoonheidsideaal langzaam aan het veranderen is kan je ook aan de jeugd merken. Veel meisjes op de middelbare scholen dragen hun haar tegenwoordig natuurlijk, terwijl het 10 jaar geleden bijna gebruikelijk was dat je een relaxer kreeg als je naar de middelbare school ging.

kroeshaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Dat het dragen van natural hair echt speelt is te zien aan de hoeveelheid evenementen die georganiseerd worden in Amsterdam Zuidoost. Deze maand wordt er volop informatie gegeven over kroeshaar en krullen, vinden er discussies plaats, kun je deelnemen aan workshops en nog veel meer interessante beauty activiteiten!

De aankomende evenementen in de maand mei zijn:

Check onze uitagenda voor meer info.

BIJLMERenZO is er zeker bij! Jij ook?

 

BIJLMERenZO – Meredith