Kick out zwarte piet in 2014

In 2013 is er hevig geprotesteerd tegen het fenomeen zwarte piet. Volgens velen een racistische stereotypering van zwarte mensen. Het protest tegen zwarte piet zorgde voor een golf van reacties van zwarte piet aanhangers. Volgens de organisatoren van de demonstraties tegen zwarte piet is de toon gezet en kan in 2014 niet vroeg genoeg begonnen worden met de strijd tegen dit racistische symbool. Ben jij ook tegen zwarte piet en wil je in 2014 je stem harder laten horen en nog duidelijker opkomen voor een kinderfeest zonder racistische bijsmaak? Ga dan op zaterdag 22 februari 2014 naar Kick-out Zwarte Piet. Een dag waarop wordt teruggekeken op de acties tegen Zwarte Piet in 2013 en de strijd in 2014 wordt ingeluid. Met gastsprekers en bijdragen van Joggo, Kno’Ledge Cesare, Mitchell Esajas, Kunta Rincho, Anousha Nzume en Yahmani Blackman.

Kick-Out Zwarte Piet is een gezamenlijk initiatief van de Zwarte Piet is Racisme campagne, Zwarte Piet Niet en New Urban Collective.

Nederland wordt beter