Be a D.A.D. (Dedicated Active Dad)

Vrijdag 11 oktober 2013 waren de jongeren aan de beurt! Na meerdere D.A.D bijeenkomsten voor volwassenen draaide het deze avond om de jongeren en het thema vaderschap. Tenslotte krijgt iedereen in het leven met dit thema te maken, zoals één van de aanwezigen opmerkte.  

Na een mooi openingswoord door Wethouder Muriël Dalgliesh gaven verschillende sprekers inspiratie voor het debat. De jongeren van Pentecost Youth Revival daagden alle aanwezigen uit om na te denken en in gesprek te gaan over vaders en vaderschap. Aan de hand van 4 sketches waarin zij ‘type’ vaders uitbeelden ging de zaal over deze types en de bijbehorende stellingen in discussie.

De jongerenambassadeurs van Checkpoint Zuidoost zijn gewapend met een vragenlijst het gesprek aangegaan met de aanwezige jongeren omdat zij graag van hen wilden weten wat zij van het thema vaderschap vinden, hoe het thema leeft onder jongeren en waar zij eventueel nog behoefte aan hebben. Verder was ook het D.A.D Canvas, welke ook bij alle eerdere bijeenkomsten heeft gehangen, weer flink gevuld met antwoorden op o.a. de vraag ‘Wat is goed vaderschap?’.

Een paar antwoorden:

“Goed vaderschap is ‘voorbeeldschap’. Leven wat je preekt naar je kinderen.”

Een goede vader is: “diegene die openstaat en de mening van zijn kinderen al waardeert op jonge leeftijd.”

Checkpoint Zuidoost zal de informatie verzameld op het D.A.D Canvas en de vragenlijsten verwerken tot een evaluatie, welke inzicht zal geven in de kansen, knelpunten en vragen die er bij jongeren liggen rondom dit thema. Deze evaluatie wordt aangeboden aan het stadsdeel en andere partijen die zich bezighouden met vaderschap op de Vaderschapsconferentie die zal plaatsvinden op 19 november 2013.

 

CheckpointZO