www.bijlmerenzo.nl, de website voor en door jongeren in Amsterdam Zuidoost is gerealiseerd door Stichting ArtFX in opdracht van Stadsdeel Amsterdam Zuidoost.

Stichting ArtFX (lees: Art Effects, het effect van kunst) houdt zich bezig met creativiteit, talentontwikkeling en participatie van jongeren & jongvolwassenen. Het team bestaat uit freelancers en vrijwilligers onder leiding van directeur Stephany Biezen.

Overige projecten van ArtFX zijn:

 

ZO!ZijnWij

‘ZO! Zijn Wij’ brengt mensen in Zuidoost in beeld. ZO! Zijn Wij wordt uitgevoerd door de redactie van BIJLMERenZO in samenwerking met ZuidoostPartners. Door foto’s met persoonlijke verhalen laten we zien wie de mensen in Amsterdam Zuidoost zijn. Mensen die wonen of werken in Amsterdam Zuidoost, evenals mensen die de wijk bezoeken. 

De foto’s zijn niet alleen op de website te bekijken. Ze worden ook verspreid via social media, tentoongesteld tijdens een reizende expositie in verschillende locaties in Stadsdeel Zuidoost en gepubliceerd in weekblad De Echo van Amsterdam Zuidoost en geprojecteerd op de grote schermen in station Bijlmer en de Arenaboulevard.

Voor meer informatie, ideëen of suggesties:  www.zozijnwij.amsterdam of mail naar: redactie@bijlmerenzo.nl

ZO!ZijnWij

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SKILLS

Als je in je vrije tijd graag buiten bent, maar niet precies weet hoe je jezelf goed kan vermaken, dan is SKILLS misschien wel wat voor jou.
Samen met andere jongeren bepaal je zelf wat je wilt doen. Bijvoorbeeld een videoclip opnemen, een theatershow of een dansproductie maken. Wij zorgen voor professionals die met jou en je groep aan de slag gaan op creatief gebied. Aan elk traject koppelen we ook een coach die samen met je kijkt hoe je je ontwikkelt. in dit project.

skills_image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Community

Wij organiseren verschillende activiteiten die gericht zijn op het betrekken van kinderen en jongeren in het gezellig en leefbaar houden van hun eigen wijk.

Een voorbeeld hiervan is het project Gravestein Junior. 15 kinderen zijn getraind en begeleid om een bijdrage te leveren aan het schoon, heel, veilig en gezellig houden van hun eigen wijk. O.a. door buurtbewoners en wijkbeheerders te wijzen of verkeerd aangeboden huisvuil en achterstallig onderhoud, maar ook door leuke activiteiten te organiseren voor de buurt. Het project is voor kinderen van 6 – 12 jaar.

 

Meer weten over onze projecten? Of wil je stage bij ons lopen? Neem contact met ons op.

Stichting ArtFX

Bijlmer Parktheater
Anton de komplein 240

1102 DR Amsterdam

Telefoonnr.020-3113936
Emailinfo@art-fx.net
Websitewww.art-fx.net
KvK34219938