Coffeeshop Roots in Zuidoost is open

Er waren nog even wat geruchten dat het niet door zou gaan, maar nu is het dan eindelijk zo ver. Op dinsdag 18 juli is de eerste coffeeshop in stadsdeel Zuidoost open gegaan: coffeeshop Roots op Hoekenrode 14 B naast station Bijlmer/ArenA. De komst van de coffeeshop past in het streven van de gemeente om coffeeshops te spreiden over de stad. Bovendien helpt een coffeeshop in Zuidoost bij het tegengaan van straathandel en de overlast die daarmee gepaard gaat.

Eind 2016 ging Jorginho van BIJLMERenZO de straat op om te vragen wat mensen ervan vonden dat er eindelijk een coffeeshop komt in Zuidoost. Bekijk hier de streetreport:

De komst van de coffeeshop draagt bij aan het scheiden van de markten van hard- en softdrugs. In Zuidoost worden softdrugs nu soms op straat verhandeld. Deze straathandel leidt niet alleen tot overlast, maar kent ook de risico’s van verkoop van harddrugs en verkoop van drugs aan minderjarigen. Met het vestigen van een coffeeshop wil de gemeente de straathandel tegengaan.

De nieuwe coffeeshop ligt aan een stille strook aan de Zuidkant van Hoekenrode, tussen de Hoogoorddreef en de ingang van station Bijlmer. Deze plek voldoet aan de voorwaarden van de gemeente. De coffeeshop ligt niet in een woonwijk en op een ruime afstand van scholen en er is gecontroleerd of de eigenaar geen banden heeft met de criminaliteit.