Amsterdam zoekt creatieve ideeën

Amsterdam zoekt startups met creatieve en innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Denk aan: Hoe houden we de stad schoon? Hoe verminderen we voedselverspilling? Hoe krijgen we een circulaire openbare ruimte?

Je kunt je nu inschrijven voor de derde editie van ‘Startup in Residence’, hét startupprogramma van de gemeente Amsterdam, waarbij de gemeente samen met startups aan de slag gaat om uitdagingen in de stad aan te pakken. In ruil daarvoor biedt zij een grote pool aan kennis, begeleiding door ervaren mentoren en stelt zij werkruimte voor de startups beschikbaar. De startups kunnen pilots doen in de stad en producten valideren. Inschrijven kan t/m 8 oktober.

Er zijn 20 vraagstukken, die te bekijken zijn op startupinresidence.com. Er is ook een zogenaamde wildcard challenge. Daarop kun je je inschrijven met een oplossing voor een niet vooraf gedefinieerd vraagstuk.

Trainingsprogramma

Met het Startup in Residence Programma biedt Amsterdam startups een uitgebreid trainingsprogramma van een half jaar. Het doel is om creativiteit en innovativiteit in huis te halen, evenals snelheid en flexibiliteit. Daarnaast hoopt de gemeente zo de kans te vergroten voor kleinere bedrijven om met uitdagingen in de stad aan de slag te gaan. Meer informatie over het programma of inschrijven: https://startupinresidence.com/amsterdam/#

(Bron: Gemeente Amsterdam)